Як вибрати повербанк для ноутбука?

Повербанк для ноутбука — це зовнішній акумулятор, який відрізняється високою потужністю та ємністю, порівняно з повербанком для смартфона. Портативний зарядний пристрій для ноутбука повинен поєднуватися з гаджетом, що підключається, і забезпечувати достатню вихідну потужність. Нижче розглянемо основні характеристики повербанка для ноутбука та підключення акумулятора до гаджета.

Як вибрати повербанк на ноутбук?

Зовнішні акумулятори відрізняються між собою не тільки за формою та корпусом, але й за функціональністю, кількістю роз'ємів, ємністю та потужністю. Перш ніж вибрати повербанк для ноутбука, необхідно звернути увагу на потужність. Показник повинен дорівнювати потужності акумулятора в гаджеті або вище за неї. Також необхідно визначитися з ємність повербанка залежно від частоти та умов його використання. Для подорожей краще вибирати потужніший пристрій, який забезпечить кілька циклів зарядки.

Зарядити ноутбук за умов відсутності електроенергії можна за допомогою зовнішнього акумулятора або зарядної станції. Повербанк-акумулятор дозволяє запитати пристрій будь-де завдяки компактним розмірам. Повербанк-зарядна станція має велику ємність та потужність, забезпечуючи електроенергію відразу декільком побутовим предметам. Великий повербанк для ноутбука підходить для стаціонарного використання та дозволяє підключати пристрій через розетку.

Які основні характеристики можуть бути у повербанка на ноутбук?

Зовнішній акумулятор для ноутбука повинен мати достатню потужність, маючи при цьому компактний розмір, зручний для транспортування. Основні характеристики повербанку для ноутбука:

  • напруга живлення. Напруга зарядного пристрою має бути більшою, ніж у акумулятора ноутбука, або однаковим. Сучасні зарядні станції оснащені перетворювачами, які змінюють значення необхідного;
  • вихідна потужність. Повербанк для ноутбука рекомендується вибирати з потужністю від 65W. Показник впливає на швидкість зарядки;
  • ємність батареї. Повербанк з ємністю від 20 000 mAh є оптимальним варіантом для заряджання ноутбука. Точна ємність залежить від моделі ноутбука;
  • роз'єми. USB Type-C є найпоширенішим портом підключення. За наявності круглого роз'єму в кабелі рекомендується скористатися перехідником. Також можна купити повербанк для ноутбука із розеткою;
  • матеріал корпуса. Металевий корпус є стійким до пошкоджень, проте прогумоване покриття пластикових пристроїв не пошкоджує ноутбук під час транспортування.

Вибираючи потужний повербанк для ноутбука, слід звертати увагу на тип батареї. Літій-полімерні акумулятори краще витримують температурні зміни порівняно з літій-іонними.

Які додаткові параметри можуть мати повербанк на ноутбук?

Повербанк для заряджання ноутбука може мати додаткові функції для швидкості заряджання та комфортного використання. Додаткові функції повербанку:

  • швидка зарядка. Технології Power Delivery та Quick Charge зменшують час зарядки як гаджета, так і самого повербанка;
  • ліхтарик. Вбудований ліхтарик активується за допомогою подвійного або тривалого натискання кнопки увімкнення;
  • РК-дисплей. За допомогою невеликого екрана пристрій демонструє рівень заряду ноутбука у відсотках.

Сонячний повербанк для ноутбука заряджається під впливом сонячних променів, перетворюючи їх на електроенергію. Додатково пристрій має USB-роз'єм для заряджання від мережі.

Чи можна заряджати ноутбук повербанком, а не від мережі?

Ноутбук можна заряджати повербанком, який має відповідні характеристики. Необхідно вибирати пристрій з вихідною напругою не менше 20В та вихідним струмом від 2А. Заряджання ноутбука через повербанк не шкодить акумулятору гаджета при правильному виборі пристрою.

Яка ємність має бути у повербанка для ноутбука?

Повербанк з ємністю від 10 000 до 19 999 mAhне підійде для заряджання ноутбука, оскільки лептоп вимагає вищої потужності. Наприклад, для MacBook Pro 16” підходить зарядний пристрій ємністю 30 000 мАг. Повербанк для ігрового ноутбука повинен мати вищу потужність, оскільки ігровий ноутбук споживає більше енергії, порівняно зі стандартними моделями. Для ігрового лептопа рекомендується вибирати зарядну станцію.

Яка вихідна потужність має бути у повербанку для ноутбука?

Вихідна потужність повербанку від 40Wє мінімальною для заряджання ноутбука. Рекомендується вибирати пристрій з вихідною потужністю щонайменше 60W. У середньому добрий повербанк для ноутбука має 100W потужності. Вихідна потужність повербанку 20-39Wпідходить для заряджання смартфонів, планшетів, смарт-годинників, GPS-навігаторів.

За який час повербанк заряджає ноутбук?

Час живлення ноутбука від зовнішнього акумулятора залежить від ємності повербанка та поточного рівня заряду в гаджеті. У середньому запитати ноутбук від повербанку можна за дві-три години.

Чи можна заряджати ноутбук бездротовим повербанком?

Повербанк з бездротовою зарядкою не підходить для ноутбука, оскільки гаджет не оснащений технологією Qi. Бездротовий повербанк підходить для заряджання смартфонів за допомогою магнітного впливу.

Як підключити повербанк до ноутбука через провід?

Перед покупкою повербанка для ноутбука необхідно визначити тип кабелю для підключення зовнішньої батареї до порту гаджета. Підключити сучасний ноутбук до повербанку можна за допомогою стандартного кабелю USB Type-C. Старіші моделі приєднуються до джерела живлення через DC-роз'єм круглої форми. Підключити повербанк до ноутбука можна за допомогою перехідника із USB Type-C на DC.

Заряджати повербанк від ноутбука також можна за допомогою кабелю. Зовнішній акумулятор приєднується до гаджета за допомогою шнура Type-C – USB-A або Type-C – Micro-USB.

Як перевірити повербанк для ноутбука перед покупкою?

Перш ніж купити повербанк для ноутбука, необхідно перевірити сумісність акумулятора з гаджетом. Для цього слід ознайомитися з параметрами потужності та ємності кожного пристрою. Номінальна ємність зовнішнього акумулятора має бути вказана на корпусі. Також слід перевірити наявність необхідних USB-портів на пристрої, оскільки за наявності DC-роз'єму необхідно додатково придбати перехідник.

Як переконатися, що повербанк заряджає ноутбук?

Переконатись, що ноутбук заряджається від повербанка, можна за допомогою індикатора заряджання. У нижньому куті екрана ноутбука показано піктограму активної зарядки. Повербанк показує поточний заряд лампочки індикації або дисплея.

Чому повербанк може не заряджати ноутбук?

Відсутність заряда повербанка для ноутбука та телефону насамперед може бути пов'язано з несправністю кабеля. Також шнур може не підходити до зовнішнього акумулятора через несумісність рівня струму. Інші причини відсутності заряду:

  • одночасне підключення кількох потужних гаджетів;
  • недостатня сила струму чи потужність;
  • несправність контролера;
  • проблеми в контактній групі.

Повербанк може не заряджати ноутбук, якщо він тривалий час не експлуатувався. При неправильно заявленій потужності виробником акумулятор також може не заряджати гаджети.

Що робити, якщо повербанк не заряджає ноутбук?

Якщо повербанк не заряджає ноутбук із зовнішніх причин, необхідно спробувати підключити ноутбук за допомогою іншого кабелю. Також слід підключити гаджет до мережі. Якщо ноутбук не заряджається від електромережі, контакти роз'єму можуть бути забруднені або пошкоджені.

Чому після зарядки ноутбука повербанк не заряджається?

Відсутність заряду при підключенні зовнішньої батареї для ноутбука до мережі живлення може свідчити про недостатню потужність заряду. Слід перевірити справність кабелю або блоку заряджання. Якщо повербанк не підтримує функцію транзитної зарядки, коли акумулятор одночасно заряджається від мережі і заряджає пристрій, необхідно відключити ноутбук від повербанка.

07.05.2024