Як вибрати повербанк на айфон і що потрібно врахувати при покупці?

Повербанк є незамінним для зарядки смартфона в умовах відсутності електроенергії. Портативний акумулятор має компактний розмір, який дозволяє легко транспортувати пристрій. Щоб вибрати повербанк на iPhone, необхідно враховувати тип акумулятора, ємність батареї та час заряджання. Нижче розглянемо основні характеристики пристрою та сумісність смартфонів з дротовими та бездротовими повербанками.

Які моделі айфона можна заряджати через провідний повербанк?

Дротовий повербанк може зарядити будь-яку модель iPhone, достатньо лише підібрати правильний USB-шнур. Моделі до випуску iPhone 15 оснащені 8-контактним портом Lightning. Починаючи з 2023 року випуску смартфони заряджаються через кабель Type-C.

Для яких моделей айфонів підходить бездротовий (магнітний) повербанк?

Магнітний повербанк для iPhone підходить для моделей, які підтримують технологію бездротової зарядки Qi. Повербанк з бездротовою зарядкою QI підходить для Айфон 8, Х і вище. Моделі смартфонів Apple, для яких підходить бездротовий повербанк:

  • iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max;
  • iPhone 13/13 Pro/13 Pro Max;
  • iPhone 12/12 Pro/12 Pro Max;
  • iPhone 11/11 Pro/11 Pro Max;
  • iPhone SE (2-го покоління);
  • iPhone XS/XS Max;
  • iPhone XR;
  • iPhone X;
  • iPhone 8/8 Plus.

У 2021 році компанія представила повербанк для Айфон 12 MagSafe. Повербанк використовується для iPhone 12, 13, 14, відновлюючи запас енергії на потужності 15 Вт. Бездротовий повербанк підходить для всіх моделей Apple Watch.

Як вибрати повербанк на айфон?

Вибираючи повербанк для Айфона, необхідно розглядати його потужнісність, характеристики та габаритність. Зовнішній акумулятор може мати від одного до чотирьох роз'ємів USB, різні розміри, індикацію і додаткові функції.

Найбільш підходящим варіантом є повербанк з ємністю від 10 000 до 19 999 mAh.Пристрій забезпечить від двох циклів заряду залежно від моделі смартфона та точної ємності зовнішнього акумулятора.

Які основні характеристики можуть мати повербанк на айфон?

Портативний повербанк-акумулятор часто має компактні розміри, які дозволяють брати пристрій із собою у подорожі. Батареї великої ємності мають габаритніші розміри, проте забезпечують більшу кількість зарядів. Основні характеристики повербанку на Айфон:

  • ємність батареї. Акумулятори для смартфона представлені з ємністю від 5000 до 30000 мАг. Пропонуються потужніші моделі, які підходять для тривалих поїздок та одночасного живлення кількох пристроїв;
  • вхідні та вихідні порти. Більшість акумуляторів оснащені роз'ємами USB-A та USB-C, деякі моделі мають порт Lightning;
  • швидка зарядка. Стандарт Quick Charge дозволяє скоротити час, необхідний повного заряду смартфона;
  • напруга. Перш ніж купити повербанк для айфона, необхідно враховувати сумісність сили напруги акумулятора та специфікацій смартфона. Виробники рекомендують заряджати мобільний пристрій порту 1А.

При виборі повербанка необхідно враховувати, що заявлена виробником ємність акумулятора може відрізнятись від реального показника. Частина заряду витрачається зберігання електроживлення.

Які додаткові параметри можуть мати повербанк на айфон?

Крім великої ємності і компактного розміру повербанк може мати корисні характеристики. Додаткові функції повербанку на Айфон:

  • РК-дисплей. Екран дозволяє контролювати заряд пристрою;
  • ліхтарик. Повербанк із ліхтариком забезпечує додаткове освітлення. Функція активується подвійним чи тривалим натисканням кнопки включення;
  • сонячна батарея. Моделі повербанків із сонячною батареєю не вимагають живлення від електромережі.

Додатково зовнішній акумулятор може бути обладнано захистом від перегріву. Деякі пристрої автоматично вимикаються після повного циклу заряджання смартфона, таким чином зберігаючи заряд зовнішнього акумулятора.

Чи можна заряджати айфон повербанком не від Apple?

Айфон можна заряджати повербанком будь-якого виробника, обравши акумулятор з достатньою ємністю та вихідною потужністю. Акумуляторні батареї смартфона мають вбудований контролер живлення, який може зупинити процес заряджання при високій напрузі.

Повербанк яких брендів підійде для айфону?

Насамперед, надійним повербанком на Айфон є оригінальний пристрій Apple MagSafe. Повербанк підходить для Айфона 12, 13, 14, у тому числі моделей Pro, Pro Max та Mini. Бренди повербанків, що підходять для Айфона:

  • Momax;
  • Xiaomi;
  • iWalk;
  • Baseus;
  • Belkin;
  • Anker;
  • Phillips.

Вибираючи бездротовий повербанк на iPhone MagSafe, необхідно враховувати сумісність з технологією. З'єднання забезпечить оптимальну швидкість заряджання та надійне магнітне сполучення.

Яка ємність має бути у повербанку для айфону?

Місткість повербанка залежить від цілей користувача. Для заряду Айфона буде достатньо повербанку з ємністю від 5 000 до 9 999 mAh. Однак для заряджання декількох пристроїв або більш тривалого використання слід вибрати повербанк із ємністю від 20 000 mAh.

Стандартний повербанк на 10 000 mAh забезпечить п'ять повних циклів зарядки для Айфона 6. Повербанк з такою ж ємністю підходить для трьох повних зарядів Айфона 11 та двох зарядів 15-ї моделі. Для тривалих подорожей або відряджень рекомендується вибрати тонкий повербанк на Айфон 25 000 ампер і більше.

Яка вихідна потужність має бути у повербанку для айфону?

Показник вихідної потужності впливає на швидкість зарядки смартфона. Вихідна потужність повербанку до 19W підійде для швидкого заряджання моделей iPhone SE (2-го покоління), 8, 8 Plus, X, XS, XS Max, XR, 11. Вихідна потужність повербанку 20-39W необхідна для швидкого заряджання iPhone 12 і новіших моделей. Вихідна потужність повербанку від 40W підійде для швидкого заряджання iPhone 15, 15 Pro, 15 Pro Max.

За який час повербанк заряджає айфон?

Час зарядки Айфону залежить від вихідної потужності повербанку. Наприклад, iPhone 12 заряджатиметься за допомогою оригінальної бездротової зарядки MagSafe на 15 Вт протягом трьох годин. Зовнішній акумулятор із швидкою зарядкою забезпечить 50% живлення моделі iPhone X і вище за 30 хвилин. Повербанк із потужністю 30 Вт зарядить Айфон за дві години.

Як заряджати айфон бездротовим повербанком?

Перед тим, як заряджати Айфон бездротовим повербанком, необхідно переконатися у наявності магнітної панелі на смартфоні. Етапи зарядки Айфона магнітним повербанком:

  1. Розташуйте зовнішній акумулятор на рівній поверхні.
  2. Розташуйте смартфон на зарядному пристрої екраном вгору.
  3. Чекайте на закінчення зарядки.

Виробники рекомендують розміщувати гаджет по центру та не класти сторонні предмети між телефоном та панеллю зарядки. Зарядка розпочнеться за кілька секунд після розміщення на бездротовому повербанку для Айфона.

Як підключити дротовий повербанк до айфону?

Для підключення провідного повербанку до Айфону достатньо підключити кабель зі смартфоном. Заряджання розпочнеться автоматично або після натискання кнопки живлення на зовнішньому акумуляторі залежно від моделі пристрою. Моделі повербанків із РК-дисплеєм показують рівень зарядки Айфона. У разі відсутності екрана відстежувати рівень заряду можна на смартфоні.

Як перевірити повербанк для айфону перед покупкою?

Перед покупкою повербанку для смартфона Apple необхідно перевірити його ємність. На корпусі акумулятора має бути зазначено дві ємності: номінальна та реальна.

Більшість хороших пристроїв мають транзитну зарядку, наявність якої можна перевірити одночасно підключивши акумулятор до смартфону та мережі живлення. Також слід перевірити наявність USB-портів на пристрої.

Як переконатися, що повербанк заряджає айфон?

Заряджання Айфона починається автоматично після приєднання до зовнішнього акумулятора. Переконайтеся, що повербанк заряджає смартфон можна, перевіривши індикатор рівня заряду на Айфоні або дисплеї повербанка (за його наявності). Індикатор заряду на мобільному пристрої зображує блискавку поряд із цифрами.

Чому повербанк може не заряджати айфон?

Відсутність заряджання при підключенні до повербанку не завжди залежить від зовнішнього акумулятора. Через тривале використання смартфона роз'єм Lightning може бути засмічений, а батарея Айфона може бути зношеною. Причини, через які повербанк не заряджає Айфон:

  • уповільнення хімічних процесів за тривалої відсутності використання (для літій-іонних акумуляторів);
  • недостатня ємність зарядного пристрою;
  • несправність контролера;
  • невідповідність рівня струму на виходах у зовнішнього акумулятора та смартфона.

Перед підключенням смартфона до повербанка необхідно перевірити заряд зовнішнього акумулятора. Також повербанк може не заряджати Айфон через несправність підключеного кабелю.

Що робити, якщо повербанк не заряджає айфон?

Якщо Айфон не бачить повербанк, необхідно одразу перевірити можливість заряду смартфона від звичайної розетки. При коректному зарядженні мобільного пристрою слід перевірити з'єднувальний кабель USB, який використовується для підключення смартфона до зовнішнього акумулятора.

Деякі повербанки можуть заряджати Айфон 15 через Type-C. Проблема може бути пов'язана з некоректним спрацюванням функції зворотного заряджання в смартфонах. Для цього необхідно скористатися кабелем заряджання Type-C – USB-A.

Чому після зарядки айфону повербанк не заряджається?

Відсутність заряду при підключенні повербанку до мережі живлення може свідчити про недостатню потужність заряду. Також необхідно перевірити справність кабелю або блоку для заряджання. Якщо зовнішній акумулятор не підтримує функцію транзитного заряджання, необхідно відключити смартфон від повербанка.

 

07.05.2024