Як використовувати Instax mini 12? Пояснюємо простими словами

Fujifilm Instax 12 polaroid — це камера з миттєвим друком фотографій. Інстакс міні є простим у використанні, тому підходить як професійних фотографів, так і новачків. Нижче ми розглянемо детальніше, як правильно користуватися Instax mini 12.

Що таке instax mini 12?

Instax mini 12 є компактною моментальною камерою, яка має кілька колірних рішень дизайну. Вибираючи між Інстакс 12 та Інстакс 11, необхідно враховувати оновлення останньої моделі. Камера отримала автоматичне керування спалахом та функціональний об'єктив, обіг якого дозволяє міняти режими зйомки Інстакс міні 12 Instax можна підключити до телефону за допомогою спеціальної програми, щоб відредагувати знімки.

Що в комплекті з інстаксом міні 12?

У комплект з Instax mini 12 входить кистьовий ремінь та дві батарейки типу АА. Кістовий ремінь забезпечує стабільність і точність під час зйомки, а також підвищує комфорт використання фотоапарата.

Як вибрати фотоплівку для інстаксу міні 12?

Компанія Fujifilm рекомендує купити картридж для камери Інстакс від виробника. У назві картриджів для Instax mini 12 має бути зазначено, що вони виготовлені для серії mini, оскільки різні види фотопаперу мають певний розмір.

Які параметри зйомки є в instax mini 12?

У Інстакс міні 12 є три режими зйомки: стандартний, автопортрет та макрозйомки. Згідно з інструкцією до Інстакс 12, для перемикання режимів зйомки необхідно повернути кільце об'єктива.

Макрозйомка дозволяє фотографувати об'єкти поблизу 30 см. Щоб зробити селфі на Інстакс 12, достатньо активувати режим і відбудувати кадр.

Як називаються деталі полароїду інстакс міні 12?

Нова модель камери має практично такий же набір деталей, як Інстакс 11. Деталі полароїду Інстакс міні 12:

  1. Отвір для виведення фотографій.
  2. Світлочутливий датчик спалаху.
  3. Світлочутливий датчик АЕ.
  4. Лампа спалаху.
  5. Видошукач.
  6. Кнопка спуску затвора.
  7. Кришка об'єктива.
  8. Дзеркало для селфі.
  9. Корпус об'єктива.
  10. Кільце об'єктива.
  11. Індикатор заряджання спалаху.
  12. Отвір для ремінця.
  13. Окуляр видошукача.
  14. Замок задньої кришки.
  15. Вікно підтвердження завантаження фотопаперу.
  16. Задня кришка.
  17. Лічильник кадрів.
  18. Кришка відсіку для батарей.

Кільце об'єктива відіграє роль вмикача, вимикача та зміни режимів зйомки. Невелике дзеркало, розташоване на передній панелі фотоапарата, дозволяє відбудувати композицію знімка в режимі автопортрета.

Як користуватись instax mini 12?

Згідно з інструкцією Instax mini 12, перед першим включенням необхідно вставити картриджі в камеру. Етапи використання фотоапарата Інстакс міні 12:

  1. Вставте плівку у камеру.
  2. Встановіть батарейки та увімкніть камеру.
  3. Зробіть пробний кадр, щоб підготувати картридж із фотопапером до зйомки.
  4. Подивіться в об'єктив полароїда та зробіть фото.
  5. Акуратно візьміться за край знімка та витягніть його з камери.
  6. Перевірте фото, що вийшло.

Після завершення зйомки камеру необхідно вимкнути, щоб зберегти заряд. Однак, полароїд Instax 12 має функцію автоматичного відключення.

Крок 1. Дістаньте полароїд із коробки та вставте картриджі для фото

Діставши фотоапарат із коробки, слід вставити картридж в Інстакс 12. Для цього необхідно відкрити кришку відсіку, взяти картридж за бічні грані, поєднати жовті позначки на касеті та камері. Потім слід закрити задню кришку до клацання. Щоб дістати картридж з Інстакс 12 після закінчення фотопаперу, необхідно взятися за прямокутні отвори та потягнути картридж на себе.

Крок 2. Вставте в полароїд батарейки та увімкніть її

Щоб вставити батареї в Інстакс міні 12, необхідно відвести фіксатор кришки акумуляторного відсіку. Встановивши батарейки та закривши відсік, слід увімкнути Інстакс міні 12 за допомогою повороту об'єктива.

Крок 3. Зробіть пробний кадр, щоб підготувати картридж інстакс міні 12 для зйомки

Перед тим, як почати фотографувати на плівковий фотоапарат Інстакс 12, необхідно зробити пробний кадр. Пробний знімок робиться для виведення чорної захисної плівки, яка покриває фотопапір у картриджі.

Крок 4. Налаштуйте спалах інстакс міні 12

Полароїд має автоматичне управління спалахом, який підлаштовується під умови освітлення за допомогою сенсорів на передній панелі. Користувачі також не можуть вимкнути спалах на Інстакс міні 12.

Крок 5. Подивіться в об'єктив полароїда та зробіть фото

Щоб зробити знімок на Instax mini 12, слід навести кадр, дивлячись у видошукач. Потім натисніть кнопку спуску затвора.

Крок 6. Візьміться за край знімка і витягніть його з полароїду

Готовий кадр зроблений на фотоапарат Instax mini 12 миттєво виводиться з отвору у верхній частині. Коли звук паперу, що виводиться, припиняється, необхідно акуратно взятися за край знімка і витягти його. Число на лічильнику кадрів зменшиться.

Крок 7. Перевірте надрукований.

Надрукований на фотоапараті моментального друку Fujifilm Instax mini 12 знімок слід перевірити на кольоровість та якість. Засвічені плями на фотографії можуть свідчити про те, що користувач відкривав відсік для плівки до використання фотопаперу.

Крок 8. Закінчивши знімати, вимкніть полароїд

Вимкнути Instax mini 12 можна, повернувши кільце об'єктива в положення Off. За відсутності дій камера автоматично вимикається.

Скільки часу проявляється знімок камери fujifilm instax mini 12?

Фото на Інстакс 12 проявляється протягом 90 секунд. Друк знімка триває приблизно 15 секунд. В результаті користувач отримує фото на Інстакс 12 розміром 62 х 46 мм. Розмір усієї картки становить 86 х 54 мм. Купити принтер Інстакс можна одразу з картриджами, розрахованими на десять знімків.

Чи можна відкривати задню кришку інстакс міні 12, якщо там стоїть плівка?

Якщо у камері стоїть плівка, відкривати кришку Інстакс не рекомендується. При відкритті відсіку фотопапір засвітиться, стане білим і буде непридатним для використання.

Як зрозуміти, що інстакс міні 12 розрядився?

Зрозуміти, що Інстакс 12 розряджено, можна по індикатору на екрані фотоапарата. При низькому заряді батареї Інстакс індикатор світиться червоним.

Як заряджати інстакс міні 12?

Інстакс 12 заряджати від мережі не потрібно, оскільки живлення пристрою здійснюється за допомогою двох лужних батарейок типу АА. Якщо Fujifilm Instax mini 12 повідомляє про низький заряд, необхідно змінити акумулятори.

Як зрозуміти, що інстакс міні 12 заряджений?

При повній зарядці на екрані полароїду Інстакс 12 світиться заповнений індикатор батареї. Батарейок типу АА вистачає приблизно 100 знімків фотоапаратом.

Як заряджати спалах інстакс міні 12?

Щоб зарядити спалах Інстакс міні 12, достатньо увімкнути пристрій, повернувши кільце об'єктива. Заряджання розпочнеться автоматично і триватиме до семи секунд. Процес заряджання супроводжується миготінням індикатора. При повному рівні заряду спалаху світиться індикатор.

Які батареї підходять для instax mini 12?

Для Інстакс 12 підходять стандартні батареї типу АА. У камеру Інстакс 12 можна вставити якісні літієві батареї будь-якої фірми, дотримуючись правильної полярності при встановленні в акумуляторний відсік. Якщо користувач планує купити камеру Інстакс міні у нашому магазині, батарейки йдуть у комплекті з фотоапаратом.

Як поміняти та утилізувати батарею інстакс міні 12?

Щоб замінити батареї в Instax, необхідно відсунути кришку акумулятора та витягти використані акумулятори. Після закінчення терміну служби батареї необхідно утилізувати як побутові відходи, здавши до приймального пункту переробки електричного та електронного обладнання.

Як правильно зберігати та перевозити полароїд інстакс міні 12?

Фотоапарат Інстакс міні 12 не рекомендується піддавати ударам, падінню та впливу вологи. Також слід зберігати камеру в місцях, де на неї не зможе потрапити пісок. Правила зберігання Instax mini 12:

  1. Не використовуйте розчинники для видалення бруду.
  2. Не допускайте потрапляння пилу та бруду у відсік для фотопаперу.
  3. Не залишайте камеру в закритому транспортному засобі або в іншому спекотному місці.
  4. Вийміть батареї, якщо фотокамера не користується ним.

Рекомендовано використовувати фотокамеру при температурі від +5 до +40 °C. Брати Інстакс у літак рекомендується у ручній поклажі.

Як правильно зберігати картриджі (плівку) інстакс міні 12?

Плівка для Інстакс 12 повинна зберігатися в сухому та прохолодному місці. Використовувати фотопапір необхідно якнайшвидше після встановлення у фотоапарат, дотримуючись терміну придатності. Не слід плівку рентгенівського опромінення, наприклад, під час перевірки багажу в аеропорту, а також впливу яскравого світла.

29.05.2024