Як підключити медіаплеєр Xiaomi Smart Mi TV Stick до девайсів? Покрокова інструкція

Медіаплеєр – це пристрій, за допомогою якого можна транслювати відео та фото на екрані телевізора, проектора або монітора. Також медіаплеєр Xiaomi Mi TV Stick дає доступ до даних веб-браузера на великому екрані. Нижче в огляді Xiaomi Mi TV Stick 4K розглянемо, як користуватися девайсом та підключати його до інших пристроїв.

До яких аксесуарів можна підключити медіаплеєр Xiaomi Smart Mi TV Stick?

Медіаплеєр працює за принципом провідника між телевізором та Інтернетом. Девайс розширює можливості телевізійного екрана, транслюючи фото, відео та навіть ігри. Медіаплеєр призначений для телевізора, монітора або проектора, а також підключається до смартфона для трансляції медіаконтенту на великий екран.

Яким чином можна підключати медіаплеєр Xiaomi Smart Mi TV Stick до техніки?

Медіаплеєр Xiaomi Mi TV Stick підключається безпосередньо через порт HDMI у телевізорі. Додатково аксесуар необхідно підключити до живлення. Способи підключення телевізійної приставки Xiaomi Mi TV Stick до мережі:

  • адаптер живлення;
  • USB-порт телевізора.

Різниця між способами підключення полягає в тому, що при підключенні через USB-порт у телевізорі медіаплеєр завантажується повільніше. Пристрій вимикатиметься разом із телевізором та завантажуватиметься знову під час увімкнення.

Як підключити медіаплеєр Xiaomi Smart Mi TV Stick до пристрою?

Щоб підключити медіаплеєр до монітора, телевізора або проектора, необхідно вимкнути пристрій, з яким синхронізується приставка. Етапи підключення медіаплеєра до пристрою:

  1. Підключіть Xiaomi Mi TV Stick до пристрою через USB або HDMI.
  2. Увімкніть пристрій, до якого підключено медіаплеєр.
  3. Перейдіть до меню налаштувань Xiaomi.
  4. Налаштуйте медіаплеєр.
  5. Виберіть мову та регіон для роботи пристрою.
  6. Налаштування медіаплеєра через смартфон або Wi-Fi.
  7. Виконайте вхід до облікового запису Google.
  8. Прийміть умови використання Xiaomi Mi TV Stick.

Додатково за бажанням користувач може встановити програми. Можна настроїти пристрій за допомогою пульта керування.

Крок 1. Підключіть Xiaomi Smart Mi TV Stick до телевізора, монітора або проектора через USB/HDMI

ТБ-приставку Xiaomi Mi TV Stick необхідно відразу підключити до HDMI-входу на телевізорі. Потім слід підключити до медіаплеєра кабель USB-micro USB. Пристрій запитується від порту USB на телевізорі або блоку живлення. Під час живлення від USB телевізора порт повинен видавати силу струму 1 А. Якщо HDMI-входи розташовані так, що безпосередньо під'єднати пристрій неможливо, рекомендується використовувати подовжувач.

Крок 2. Увімкніть девайс, до якого підключили ксяомі стік

Після підключення до монітора, телевізора або проектора медіапрогравач необхідно увімкнути. Якщо Xiaomi Mi TV Stick не вмикається, а на екрані телевізора світиться напис «Немає сигналу», слід вибрати HDMI-вхід із підключеним медіаплеєром як джерело сигналу.

Крок 3. Перейдіть в меню налаштувань медіаплеєра ксяомі

Щоб перейти в меню вибору джерела сигналу, необхідно натиснути кнопку «Sources» або «Input» на пульті телевізора, залежно від його моделі. Потім слід вибрати HDMI-вхід, до якого підключено медіаплеєр.

Після вибору джерела сигналу з'явиться зображення з Xiaomi Mi TV Stick. Після завантаження Android TV з'явиться головний екран, після чого розпочнеться процес налаштування медіаплеєра.

Крок 4. Налаштуйте ваш Xiaomi Mi TV Stick

Перший етап у налаштуванні портативного медіаплеєра – прив'язка пульта дистанційного керування. Детальна інструкція з налаштування пульта з'явиться на екрані телевізора. Потрібно натиснути на центральну кнопку джойстика. За відсутності дій на екрані слід одночасно затиснути кнопки «Додатки» та «Додому» на пульті керування.

Крок 5. Виберіть мову та регіон для роботи Xiaomi Mi TV Stick

Наступним кроком є вибір мови та регіону на медіаплеєрі для домашнього кінотеатру. Для цього необхідно догорнути до потрібних налаштувань, показаних у списку, що випадає на екрані.

Крок 6. Налаштуйте Xiaomi Mi TV Stick через андроїд-телефон або вайфай

Настроювання медіаплеєра за допомогою телефону на Андроїді дозволяє швидко перейти до використання пристрою. Користувач може автоматично перенести налаштування Wi-Fi та обліковий запис Google на приставку, дотримуючись простої інструкції.

Під час пропуску налаштування за допомогою смартфона медіапрогравач слід підключити до мережі Wi-Fi. Для цього необхідно вибрати мережу зі списку та ввести пароль.

Крок 7. Виконайте вхід до свого облікового запису гугл

Під час встановлення зовнішнього медіаплеєра користувачеві пропонується увійти до облікового запису Google. Натисніть «Увійти» та виберіть один зі способів входу — за допомогою телефону або пульта. Після цього необхідно перейти за вказаною адресою та ввести код з екрана. Адреса вводиться в браузері комп'ютера або смартфона, потім вбивається код перевірки. Натисніть «Продовжити», виберіть обліковий запис і натисніть «Sign In».

Також можна увійти в обліковий запис Google за допомогою пульта керування. Користувачеві слід ввести пошту або номер телефону, пароль, а також підтвердити вхід за допомогою смартфона. Прийнявши умови використання, необхідно дозволити чи заборонити доступ до геоданих.

Крок 8. За бажанням встановіть додаткові програми

При налаштуванні медіаплеєра ТБ можливе встановлення додаткових програм. Система пропонує користувачеві встановити, вибрати які можна поставивши галочку поряд. При знятті всіх галочок програми не буде встановлено. Встановити потрібні програми можна самостійно через Play маркет.

Крок 9. Прийміть умови користування Xiaomi Mi TV Stick

Останнім кроком у налаштуванні міні-медіаплеєра є прийняття умов використання. Натискаючи кнопку «Прийняти», користувач погоджується з Політикою конфіденційності.

Як підключити Xiaomi Smart Mi TV Stick до старого телевізора?

Щоб підключити Xiaomi медіаплеєр до старої моделі телевізора без HDMI, знадобиться конвертер відеосигналу. Спеціальний пристрій перетворює сигнал на AV (тюльпан).

Як користуватися медіаплеєром Mi TV Stick?

Відкриваючи головне меню медіаплеєра, користувач бачить автоматично встановлені програми, наприклад YouTube, Netflix, Prime Video. Додатково користувач може вибрати та встановити програми з маркету на медіаплеєр для телевізора.

При використанні приставки рекомендується вимикати медіаплеєр з пульта керування. Якщо пульт Xiaomi Mi TV Stick не працює, слід скинути налаштування. За наявності проблем із Xiaomi Mi TV Stick слід звернутися до сервісного центру.

Які програми можна встановити для Xiaomi Smart Mi TV Stick?

Можна встановити програми для медіаплеєра з Play Маркета. Користувач може поставити практично будь-який онлайн-кінотетр для перегляду фільмів, серіалів і навіть телеканалів через Інтернет. Для функціонування програм необхідно придбати платну передплату. Оскільки купити медіаплеєр для телевізора можна використовувати пошукові мережі, пристрій підтримує веб-браузери (Chrome, Opera).

Які налаштування є у Xiaomi Smart Mi TV Stick?

Щоб перейти до розділу налаштувань, необхідно натиснути на шестерню у верхньому правому кутку екрана. Розділи налаштувань у Xiaomi Mi TVStick:

  • мережу та Інтернет. Усередині розділу користувач може підключитися до мережі Wi-Fi або відключитися від неї, видалити мережу;
  • акаунти та входи. Користувачеві пропонується керування профілями;
  • програми. У меню можна переглянути програми, закрити їх, налаштувати, видалити;
  • налаштування пристрою. Розширені можливості медіаплеєра дозволяють змінити назву пристрою, дату та час, мову, заставку, перевірити наповнення сховища, увімкнути функцію CEC для керування приставкою за допомогою пульта;
  • пульти та аксесуари. Медіаплеєр дозволяє підключати інші пристрої за допомогою з'єднання Bluetooth.

Характеристики та налаштування Xiaomi Mi TV Stick 4K забезпечують простоту використання. Рекомендується переводити приставку в режим сну для миттєвого включення після перерви.

Як користуватись голосовим пошуком (командами) Xiaomi Smart Mi TV Stick?

Щоб активувати медіаплеєр із голосовим керуванням, необхідно натиснути кнопку на пульті або вибрати кнопку голосового пошуку в Android TV. Промовте фразу і дочекайтеся появи результатів пошуку. Залежно від запиту з'являться результати пошуку за необхідними програмами.

Як настроїти головний екран Xiaomi Smart Mi TV Stick?

На головному екрані якісного медіаплеєра може транслюватись різна інформація, наприклад, вибране із додатків, рекомендовані програми, рекламні канали. Щоб додати або видалити канали з головного екрана, перейдіть донизу та натисніть «Налаштувати канали». У розділі "Уподобання" можна вимкнути канали.

Щоб виставити найвищу якість зображення, необхідно перейти до розділу «Налаштування пристрою» та вибрати меню «Екран». Відповідний режим можна вибрати у розділі Screen resolution.

11.07.2024