Як вибрати та підключити повербанк для роутера?

Універсальний повербанк для роутера забезпечує безперервну роботу пристрою за умов відсутності електроенергії. Зарядний аксесуар живить не тільки роутер, але і ноутбук, модем, діодні лампи. Нижче розглянемо як вибрати повербанк для Wi-Fi роутера та підключити його до живлення.

Який повербанк підходить для роутера?

Повербанки для роутера та модему відрізняються ємністю та вихідною потужністю. Для роутера підходить повербанк з напругою 5, 9 або 12 В. Більш потужні моделі дозволяють одночасно підживити кілька пристроїв. Особливу увагу слід приділити ємності акумулятора, яка впливає на час автономного функціонування. Зарядити роутер можна від повербанка ємністю від 10 000 мАг.

Також при покупці повербанку для роутера та модему слід переконатися, що напруга зарядного пристрою відповідає паспортним значенням маршрутизатора. Рекомендується вибирати надійні моделі з вбудованим захистом від перепадів напруги.

Чи можна роутер живити повербанком, а не від мережі?

Живити роутер можна павербанком, а не від мережі в умовах відсутності електроенергії. Однак, використання зарядного пристрою дозволяє захистити роутер від перепадів напруги та збоїв у подачі електроенергії, які можуть вивести маршрутизатор з ладу.

Додатково джерело безперебійного живлення забезпечує повільнішу витрату ресурсу та продовження терміну служби. Від повербанку можна запитати не лише роутер, а й смартфон, ноутбук, лампу, смарт-годинник.

Чи можна живити роутер бездротовим повербанком?

Живити роутер бездротовим повербанком не вдасться, оскільки для підключення пристрій необхідно використовувати шнур. Повербанк підходить для смартфонів, навушників, смарт-годинників, які підтримують стандарт бездротової зарядки QI.

Які основні характеристики можуть мати повербанк для роутера?

Перед тим, як купити повербанк для роутера, необхідно звернути увагу на його параметри для безперебійної роботи. Основні характеристики у повербанку для роутера:

  • розмір пристрою. Компактні сучасні моделі можна зручно розташувати на робочому столі та продовжити користування роутером в умовах відсутності електромережі;
  • ємність аккумулятору. Вибирати повербанк для роутера слід із ємністю від 10 000 мАг. Більш потужні моделі, наприклад, повербанк на 20 000 мАг для роутера забезпечить шість-вісім годин безперебійної роботи Інтернету;
  • напруга. Універсальний повербанк для роутера може видавати 5, 9 і 12 В. Вихідна напруга повинна дорівнювати потужності роутера, вказаної на корпусі. При вищій напрузі пристрій може перегоріти;
  • наявність індикації. Індикатор зі світлодіодом на корпусі сигналізує про рівень заряду. Багато моделей оснащено чотирма лампочками, кожна з яких позначає 25% зарядки;
  • наявність додаткових роз'ємів. Моделі повербанків для роутера можуть бути оснащені роз'ємом DC. Також у зарядному пристрої може бути кілька портів USB для одночасного живлення декількох пристроїв.

При виборі повербанку слід звернути увагу на матеріали, з якого виготовлено пристрій. Найчастіше корпус девайсу виготовлений з міцного пластику або алюмінію.

Які додаткові параметри можуть мати повербанк для роутера?

Зарядний пристрій може бути оснащений додатковими функціями, які полегшують роботу з пристроєм. Додаткові параметри у повербанку для роутера:

  • наявність світлодіодного ліхтарика. Вмикання та вимикання ліхтарика найчастіше здійснюється за допомогою подвійного натискання кнопки;
  • цифрова індикація заряду. РК-дисплей із цифровою індикацією може показувати рівень заряду у відсотках;
  • наскрізна зарядка. Опція дозволяє одночасно заряджати повербанк від мережі та віддавати частину енергії запитаному до нього гаджету;
  • заряджання від сонця. Вбудована сонячна панель дозволяє зарядити повербанк для вайфай роутера від світла.

Також повербанк може бути обладнаний кількома портами з різною силою струму. Зарядний пристрій підходить для пристроїв з різними вимогами до живлення.

Яка ємність має бути у повербанку для роутера?

Місткість у повербанку для роутера повинна бути не менше 10 000 мАг. Показник ємності безпосередньо впливає кількість зарядок роутера. Для живлення роутера на кілька годин слід вибирати потужніші моделі. Повербанк на 20 000 мАг зможе запитати роутер на шість-вісім годин, забезпечивши інтернет та Wi-Fi без електрики. Для тривалої роботи роутера рекомендується вибирати моделі із ємністю до 50 000 мАг. Варто враховувати, що реальна ємність зарядного пристрою завжди нижча від номінальної ємності через перетворення напруги.

Яка вихідна потужність має бути у повербанку для роутера?

Вихідна потужність у повербанку для роутера має бути не менше 22,5 Вт. Потужності вистачить повербанку для роутера 9 вольт. Сучасний повербанк для роутера 12 вольт повинен мати щонайменше 50-65 Вт. До зарядного пристрою можна додатково підключити медіа-конвертер (пристрій, до якого підключається оптичний кабель).

Як підключити повербанк до роутера?

Підключити повербанк до роутера можна двома способами, за наявності окремого або вбудованого в систему будинку оптичного терміналу. Інструкція з підключення powerbank для Wi-Fi роутера з оптичним терміналом:

  1. Підготуйте кабель DC для роутера в повербанк та два зарядні пристрої.
  2. Запитайте від акумулятора оптичний термінал, до якого підключено оптоволокно.
  3. Підключіть кабелі одним кінцем до порту зарядного пристрою, а іншим – до гнізда живлення роутера.
  4. Увімкніть зарядний пристрій та маршрутизатор.
  5. Зайдіть в Інтернет із пристрою та перевірте наявність Wi-Fi-сигналу роутера.

Працюючи роутера від повербанка необхідно стежити за світловим індикатором маршрутизатора і заряду повербанка. За наявності оптичного терміналу в системі будинку необхідно з'єднати зарядний пристрій безпосередньо з роутером.

Які дроти потрібні для підключення повербанку до роутера?

Для підключення роутера до повербанку потрібний шнур DC із вбудованим модулем підвищення напруги. Також перехідник для роутера на повербанк повинен мати USB-роз'єм на одному кінці та штекер живлення 5,5/2,5 мм – на іншому. Провід для підключення повербанка до роутера дозволяє з'єднати порт маршрутизатора з роз'ємом зарядного пристрою.

При недостатньому рівні напруги, що генерується, необхідно використовувати перетворювач з повербанка на роутер. Наприклад, маршрутизатор може видавати напругу 12 В, а зарядний пристрій 5 В. Перетворювач дозволяє підвищити напругу до необхідного рівня.

На скільки вистачить повербанку для роутера?

Повербанку на 10 000 мАг для роутера вистачить на три-чотири години безперебійної роботи за відсутності електроенергії. Повербанка ємністю 20 000 мАг для роутера вистачить на шість-вісім годин роботи. Зарядний пристрій ємністю 40 000 мАг забезпечить 12-16 годин роботи роутера, а 70 000 мАг - 20-30 годин.

Як перевірити повербанк для роутера перед покупкою?

Перед покупкою зарядки для роутера від павербанку слід переконатися, що повербанк довго служитиме власнику. Перевірити повербанк для роутера перед покупкою можна, підключивши зарядний кабель одним кінцем до порту зарядки повербанка, а іншим - до роз'єму, від якого потрібно заряджати гаджети. Якісний акумулятор не реагує на таку дію завдяки вбудованому захисту. Також перед покупкою слід перевірити наявність необхідних портів на пристрої.

Як переконатися, що повербанк живить роутер?

Щоб переконатися, що повербанк живитиме роутер, необхідно підключити маршрутизатор до зовнішнього аккумулятора. За наявності живлення від повербанку роутер підключиться до Інтернету і починає роздавати Wi-Fi пристроям, які підключені. Також на повербанку світитимуться лампочки індикації.

Чому повербанк може не підключатися до роутера?

Повербанк може не підключатися до роутера, якщо потужності зарядного пристрою не вистачає для стабільної роботи роутера та медіаконвертера. Також проблеми при підключенні павербанку до маршрутизатора можуть містити неправильну сумісність пристроїв, неполадки в кабелях або налаштування обладнання.

Що робити, якщо повербанк не живить роутер?

Якщо повербанк не живить роутер, необхідно перевірити з'єднання та перезавантажити обладнання. За потреби слід звернутися за допомогою до фахівця.

Чому після харчування роутера повербанк не заряджається?

Якщо повербанк не заряджається після живлення роутера, може бути недостатньо потужності для заряду. Також слід перевірити справність кабелю або блоку для заряджання. Powerbank для роутера може не заряджатися під час використання тонкого шнура заряджання, який може втрачати значну кількість струму, а також при механічному пошкодженні акумулятора.

 

22.07.2024