Як вибрати повербанк для макбука та за якими критеріями?

Зовнішній акумулятор Макбука дозволяє безперервно використовувати лептоп в умовах відсутності електроенергії. Повербанки для автономної роботи забезпечує заряджання ноутбука за відсутності розетки в дорозі або вимкнення світла. Нижче розглянемо як правильно вибрати power bank для ноутбука Apple та запитати лептоп від зарядного пристрою.

Чи можна запитати макбук від повербанку?

Зовнішня батарея для Макбука дозволяє зарядити ноутбук у будь-якому зручному місці, просто підключивши акумулятор до гаджета. Заряджання за допомогою зовнішньої батареї підтримують сучасні моделі лептопів. Power bank підходить для Macbook 2015 новіші, Macbook Air 2018 і новіші, а також всіх моделей Macbook Pro з портами USB-C.

Як вибрати повербанк на макбук?

Щоб вибрати повербанк для Макбука, слід визначити необхідну потужність зарядного пристрою. Використання зовнішнього акумулятора з недостатньою потужністю може призвести до повільного заряджання. Також необхідно переконатися, що обраний повербанк сумісний із конкретною моделлю ноутбука. Деякі зарядні пристрої мають додаткові порти USB-C або USB-А, завдяки чому повербанк дозволить одночасно заряджати кілька гаджетів.

При зарядці лептопа в домашніх умовах можна вибрати повербанк Макбука з розеткою. Повербанк-зарядна станція для Макбука потужністю 124800 мАг дозволяє запитати ноутбук, смартфон, планшет та інші гаджети в умовах відсутності електроенергії. Поповнити заряд станції можна за допомогою автомобільного зарядного пристрою, адаптера живлення або сонячної батареї.

Які основні характеристики можуть мати повербанк на макбук?

Перед тим, як купити повербанк для Макбука, слід визначитися з основними функціями зовнішнього акумулятора. Основні параметри повербанку для Макбука:

  • ємність батареї. Рекомендується вибирати зовнішній акумулятор із ємністю не менше 10 000 мАг. Більш надійним і потужним є повербанк Макбука на 20 000 і більше мАг;
  • вихідна напруга. Більшість зовнішніх акумуляторів для ноутбука мають 14,5-16,5 В;
  • сила струму. Лептопи Apple вимагають високої потужності для заряджання, тому слід вибирати повербанки з вихідним струмом не менше 2,4 А;
  • Вихідна потужність. Максимальна потужність повинна досягати 100 Вт, що дозволить ноутбуку повноцінно заряджатися в стані спокою та повільніше розряджатися при навантаженні;
  • тип підключення. Зовнішній акумулятор повинен підтримувати USB-C, USB-A та MagSafe, залежно від моделі ноутбука;
  • портативність. Розмір та вага повербанка відіграють важливу роль при необхідності носити зовнішній акумулятор із собою. Повербанк для Макбука з великою ємністю мають габаритніші розміри. Для встановлення будинку підійдуть зарядні станції.

Вибираючи повербанк-акумулятор для Макбука, важливо враховувати сумісність зарядного пристрою з гаджетом. Також слід звернути увагу на збіг полярності живлення. На зовнішньому контакті блоку живлення має бути вказано «—», а на внутрішньому – «+».

Які додаткові параметри можуть бути у повербанка на макбук?

Powerbank для Macbook може мати додаткові функції. Найбільш важливою характеристикою є стандарт швидкого живлення Power Delivery, який оснащений не тільки сучасними ноутбуками Apple, але й смартфонами, починаючи з iPhone 8. Функція дозволяє гаджету запитувати у зарядного пристрою необхідну потужність. Зовнішній акумулятор віддає енергію із заданою швидкістю, тому навіть PowerBank для Macbook Pro на 61 Вт не зможе зіпсувати iPhone, що вимагає не більше 18 Вт потужності. Інші додаткові функції повербанку:

  • вбудовані кабелі для зручного підключення;
  • захист від перегріву;
  • водонепроникні кабелі;
  • додаткові USB-порти;
  • захист корпусу від ударів та вологи.

Комфортне використання забезпечує захист від короткого замикання, стрибків напруги та короткого замикання. Також на вибір зовнішнього акумулятора впливає наявність світлових індикаторів заряджання, які відображають стан батареї, статус заряджання, потужність.

Чи можна заряджати макбук повербанком, а не від мережі?

Заряджати Макбук від повербанка можна за правильно підібраного зовнішнього акумулятора, який не зіпсує батарею ноутбука. Повербанк для Макбука та Айфона забезпечує автономне живлення в умовах відключення електроенергії.

Яка ємність має бути у повербанку для макбука?

Повербанк для Макбука з ємністю від 10000 до 19999 mAh може підійти для одного заряду ноутбука Apple за умови високої вихідної потужності. Місткість зовнішнього акумулятора фактично змінюється при різному напрузі.

Наприклад, повербанк для Макбука з ємністю від 20 000 mAh має 3,8 В. При напрузі 5 В реальна ємність моделі досягає 12 000 мАг, а при 7,2 - менше 10 000 мАг.

Також ємність акумулятора визначається Вт∙ч. Наприклад, MacBook Pro 13 видає 54,5 Вт∙год при ємності акумулятора ZMI 70,2-72 Вт∙год. Зовнішній акумулятор зможе запитати Макбук від повербанку більше одного разу.

Ємності 30 000 мАч буде достатньо для заряджання середнього за потужністю ноутбука. Зовнішня батарея на 40 000 мАг зможе запитати навіть ігровий ноутбук.

Яка вихідна потужність має бути у повербанку для макбука?

Вихідна потужність повербанку для Макбука до 19W не забезпечить повноцінного заряду, оскільки рекомендована потужність для зовнішніх акумуляторів становить від 29 Вт. Вихідної потужності повербанку для Макбука 20-39W вистачить для 12-дюймових моделей. Повербанк 65W підійде для 13-дюймового Макбука Pro-версії. Для 15-дюймових моделей MacBook Pro рекомендується вибирати повербанки потужністю 87 Вт. При зарядці з великою кількістю Вт повербанк на 100W не шкодить Макбуку.

Граничною швидкістю передачі енергії із стандартом Power Delivery є 100 Вт. Зовнішні зарядні пристрої мають меншу швидкість передачі енергії. Однак, наприклад, модель Mophie Powerstation XXL потужністю 45 Вт може зарядити 15-дюймові та 16-дюймові моделі. Рекомендується вибирати вихідну потужність повербанку для макбука від 40W

За який час повербанк повністю заряджає макбук?

Заряджання Макбука від повербанку здійснюється за кілька годин, залежно від ємності зовнішнього акумулятора, а також потужності батареї гаджета. Наприклад, повербанк потужністю 60 Вт із ємністю 30 000 мАг зможе зарядити Макбук за три з половиною години. Акумулятор на 20 000 мАг із потужністю 100 Вт дозволить запитати 16-дюймовий MacBook Pro за півтори години.

Скільки вистачить повербанку на безперервну роботу макбука?

Час безперервної роботи Макбука від повербанка залежить від потужності зовнішньої та вбудованої в гаджет батареї. Наприклад, повербанк на 30 000 мАг може зарядити ноутбук Apple на сім днів безперебійної роботи. Зовнішній акумулятор на 20 000 мАч з потужністю 65 Вт здатний зарядити 13-дюймовий MacBook Pro до 40% за 30 хвилин, збільшивши безперебійну роботу до восьми годин.

Чи можна заряджати макбук бездротовим повербанком?

Бездротовий повербанк для Макбука не зможе зарядити через відсутність у гаджеті технології бездротової зарядки. Повербанк із бездротовою зарядкою не підходить для Макбука, QI-стандарт підтримують лише смартфони Apple, починаючи з моделі iPhone 8.

Як підключити повербанк до макбука через провід?

Підключити повербанк до Макбука можна за допомогою кабелю USB-C на USB-C або USB на USB-C. При підключенні Макбука до повербанку можна використовувати фірмовий перехідник Apple із комплекту постачання лептопа. За допомогою шнура Power Delivery заряджання розпочнеться автоматично.

Як перевірити повербанк для макбука перед покупкою?

Перед покупкою необхідно перевірити повербанк для заряджання Макбука. Насамперед слід вивчити якість друку на упаковці. Оригінальні товари мають чітко продрукований текст та зображення на коробці. Перед покупкою слід перевірити наявність портів на зовнішньому акумуляторі. Також слід підключити пристрій до Макбука кабелем, який здійснюватиме зарядку в майбутньому, щоб перевірити справність повербанку.

Як переконатися, що повербанк заряджає макбук?

Переконатись, що Макбук заряджається від повербанка, можна по світінню світлодіодного індикатора на зовнішньому акумуляторі. Також значок батареї на ноутбуці Apple показуватиме активний цикл заряджання.

Чому повербанк може не заряджати макбук?

Якщо повербанк не заряджає макбук, необхідно перевірити рівень заряду зовнішнього акумулятора. Коли повербанк видає напругу 0, низькочастотні контролери заряду можуть показувати відсутність пристрою.

Повербанк може не заряджати ноутбук у разі несправності кабелю або забруднення USB-порту. Проблеми можуть бути пов'язані з несумісністю пристроїв і недостатньою потужністю зовнішнього акумулятора.

Що робити, якщо повербанк не заряджає макбук?

Якщо живлення Макбука від зовнішнього акумулятора не відбувається, перевірте кабель заряджання, спробувавши підключити інший шнур. За відсутності зарядки Макбука через повербанк слід звернутися до фахівця.

Чому після зарядки макбука повербанк не заряджається?

Якщо портативне зарядне для Макбука не заряджається, рекомендується перевірити несправність елементів живлення. Можливі причини відсутності зарядки повербанку:

  • недостатньо глибоко вставлений кабель живлення;
  • несправність шнура;
  • недостатня потужність при зарядці повербанка через порт USB ноутбука;
  • несправність адаптера живлення;
  • неполадки у роботі внутрішнього акумулятора.

Сонячний повербанк для Макбука пропонує альтернативний спосіб заряджання за допомогою сонячної енергії. Найчастіше модель забезпечує обидва варіанти живлення.

 

24.07.2024