Чи можна носити айфон без чохла та як правильно це робити?

Носити iPhone без чохла можна, дотримуючись правил експлуатації. Однак чохол на айфон дає додатковий захист, захищає від мікро подряпин, тріщин, сколів, продовжуючи термін експлуатації гаджета. Нижче ми розглянемо, чи можна використовувати Айфон без чохла і чи варто ризикувати цілісністю смартфона.

Навіщо потрібні чохли на айфон?

Насамперед, чохол на Айфон потрібен для захисту смартфона від пошкоджень при падіннях, контакті з іншими предметами або водою, забруднення. Інші причини купівлі чохла:

  • покращена ергономіка та зручність використання;
  • вбудовані функціональні можливості (підставка, акумулятор, картхолдер);
  • зміни дизайну.

Захищений чохлом iPhone довше служитиме, не вимагаючи ремонтів або заміни. Купівля захисного чохла коштуватиме дешевше, ніж ремонт смартфона.

Які бувають чохли для iPhone?

Чохли на Айфон бувають декількох видів, виходячи з форми та матеріалу виготовлення. Види чохлів на Айфон:

  • чохол-накладка. Стандартна модель, що виготовляється із пластику, силікону та інших матеріалів, яка захищає задню панель смартфона від подряпин та легких ударів;
  • чохол-книжка. Найчастіше виготовляється зі шкіри у формі книги. Виріб захищає мобільний пристрій по обидва боки, а також може мати кишені для карт або грошей;
  • чохол-кейс. Удароміцний виріб, здатний захистити смартфон від сильніших ударів та пошкоджень. Найчастіше виготовляється з поліуретану або полікарбонату;
  • чохол-акумулятор. Кейс із вбудованим акумулятором MagSafe забезпечує зарядку смартфона за допомогою стандарту Qi. Бездротова зарядка починається автоматично після приєднання акумулятора до смартфона.

Додатково для захисту смартфона від вологи пропонуються вакуумні чохли, які створюють упаковку-вакуум навколо iPhone. Виріб використовується для схожої на пляж або басейн, захищаючи гаджет від води й піску.

Чохли на iPhone випускають різні бренди, не тільки виробник Apple. Вироби від Blueo, Epik, Ganesh, M-Tech практично не поступаються як оригінальні моделі.

Види оригінальних чохлів на айфон

Оригінальні чохли від Apple мають обмежену лінійку за формою та кольорами. Види оригінальних чохлів на iPhone: 

  • прозорий чохол-накладка;
  • виріб із силікону або м'якої оригінальної тканини;
  • чохол із покриттям SoftTouch;
  • чохол-гаманець для банківських карток.

Оригінальні чохли Apple часто мають форму накладки, відрізняючись між собою дизайном. Фірмові вироби відрізняються матеріалом виготовлення та забарвленням з брендової палітри.

Як працює чохол на iPhone?

Принцип роботи чохла на Айфон полягає у надійному захисті від падінь завдяки амортизаційним властивостям. Вироби пом'якшують удари при падінні, а також забезпечують додатковий захист при прямому контакті з іншими предметами.

Чому айфон краще носити у чохлі?

Айфон краще носити в чохлі, щоб не перейматися цілісністю смартфона. У подорожі, на прогулянці та навіть у домашніх умовах мобільний пристрій може раптово вислизнути з рук та вдаритися об тверду поверхню. Айфон потрібно носити у чохлі, оскільки навіть дбайливе використання смартфона не захистить від подряпин та потертостей, які можуть з'явитися з часом.

Від чого можна захистити айфон за допомогою чохла?

Чохли для смартфонів охоплюють задню частину та боки, а деякі футляри покривають і екран гаджета. Захистити Айфон за допомогою чохла можна від подряпин, плям, сколів та пилу при ударах та контактуванні з іншими предметами. Спеціальні водонепроникні вироби захищають гаджет від вологи та води. Також пропонуються протиударні чохли з товстою поверхнею, яка збереже цілісність айфона навіть при використанні в екстремальних умовах.

Рівень захисту iPhone чохлом-накладкою

Рівень захисту iPhone чохлом накладкою залежить від матеріалу виготовлення. Силіконовий виріб може захистити від подряпин та невеликих пошкоджень під час удару. Пластиковий чохол погано переносить удари й може розколотися, проте більш стійкий матеріал, наприклад, поліуретан, має протиударні властивості.

Чохол-накладка може захистити лише задню та бічні поверхні смартфона. Рекомендовано клеїти захисне скло, щоб забезпечити міцність екрана Айфона.

Рівень захисту iPhone з чохлом-книжкою

Рівень захисту iPhone з чохлом-книжкою вищий, ніж у накладки, оскільки виріб закриває і задню панель, і екран смартфона. Деякі моделі мають дрібні отвори для динаміка та не вимагають тримати гаджет відкритим під час розмови. За допомогою жорсткого каркаса виріб утримує iPhone навіть при падінні.

Рівень захисту iPhone протиударним чохлом

Рівень захисту iPhone протиударним чохлом набагато вищий, ніж звичайними накладками. У виробництві виробів застосовуються спеціальні технології, які підвищують експлуатаційні властивості. Конструкція протиударного чохла має посилені ребра жорсткості та потовщення, які розподіляють силу удару під час падіння смартфона. Кейс захищає як корпус, та й внутрішні елементи Айфона. Чохол може бути оснащений заглушками для захисту кнопок та роз'ємів від пилу та вологи.

Рівень захисту iPhone водонепроникним чохлом

Високий рівень захисту iPhone водонепроникним чохлом дозволяє завантажити смартфон під воду для фотографування. Водонепроникний чохол на Айфон часто має форму пакета, в якому гаджет надійно захищений від вологи. Виріб можна використовувати під дощем, біля басейну або на пляжі..

Що буде, якщо носити айфон без чохла?

Відмова від чохла дозволяє насолоджуватися дизайном Айфона та приємними тактильними відчуттями. При дбайливому поводженні смартфон не піддається зовнішнім впливам, особливо це стосується нових моделей, що мають захисні властивості. Якщо носити Айфон без чохла, можна заощадити на покупці додаткового захисту. Однак необережні дії можуть призвести до серйозних пошкоджень зовнішніх та внутрішніх компонентів.

Що робить Apple для захисту iPhone від пошкоджень та зовнішнього впливу?

Для захисту iPhone від пошкоджень та зовнішнього впливу Apple розробляє смартфони з міцним склом та корпусом. Додатковий захист гаджета забезпечує водонепроникність.

Який захист має айфон від води та пилу?

Нова лінійка Айфона 2023 року має захист від води та пилу за стандартом IP68. Технологія передбачає, що користувач може занурювати смартфон у воду на глубину до кількох метрів на короткий період. Гаджет не втрачає своєї працездатності навіть у воді. Також смартфон захищений від пилу та дрібних забруднень, що захищає його у повсякденній експлуатації.

Яка міць скла (екрана) у айфона?

Носити Айфон без чохла можна завдяки спеціально розробленим склам, стійким до подряпин та поверхонь. Нові смартфони оснащені загартованим склом із частинками нанокристалів Ceramic Shield та сапфіровим склом для об'єктивів камери. Смартфон може витримати падіння з невеликої висоти без ризику пошкодження елементів.

Яка стійкисть корпуса айфона?

Корпус нового Айфона стійкий до незначних ударів та падінь з невеликої висоти. Захисні властивості забезпечує корпус із переробленого алюмінію та посилені титанові рамки.

Як правильно носити айфон без чохла?

Користувач самостійно вирішує, чи потрібний йому чохол для захисту смартфона. Сучасні технології роблять гаджет зносостійким і надають корпусу міцності. Поради, як правильно носити Айфон без чохла:

  1. Не носіть пристрій у сумці чи кишені, де смартфон контактуватиме з монетами, ключами та іншими гострими предметами.
  2. Не залишайте iPhone без нагляду на твердих поверхнях, особливо поряд з дітьми та тваринами.
  3. Дотримуйтесь максимальної акуратності, уникаючи ударів і падінь гаджета.

Уберегти Айфон від пошкоджень допоможе лише дбайливе використання, оскільки навіть сучасні технології Apple можуть не витримати сильних ударів. У поїздках та екстремальних умовах на смартфон рекомендується одягати захисний чохол.

Які переваги використання iPhone без чохла?

При дбайливому використанні смартфон може не вимагати додаткового захисту. Плюси використання iPhone без чохла:

  • дізайн та естетика. Відсутність чохла дозволяє насолоджуватись оригінальним дизайном корпусу;
  • тактильні відчуття. Смартфон Apple забезпечує приємну взаємодію з сенсорним екраном та гладким корпусом;
  • стійкість до ушкоджень. Apple виготовляє смартфони із міцних матеріалів, застосовуючи сучасні технології.

Також відмова від захисних аксесуарів дозволяє заощадити кошти. Однак економія відчувається лише при покупці оригінальних чохлів, якісні копії мають доступну вартість.

Які недоліки використання айфону без чохла?

Основним недоліком за відсутності чохла є вразливість смартфона до пошкоджень. Мінуси використання Айфону без чохла:

  • відсутність захисту від падіння;
  • скорочення терміну служби;
  • відсутність альтернативи у колірних рішеннях корпусу;
  • погіршення товарного вигляду перед продажем.

Використання смартфона без чохла не завжди дозволяє контролювати керування. Айфон може вислизнути з рук, особливо при вдяганні рукавичок у зимовий час.

Коли бажано носити айфон у чохлі?

Носити Айфон бажано у чохлі, коли користувач не впевнений в акуратності поводження з пристроєм. Чохол найкраще захищає Айфон від раптових ударів, падінь та прямого контакту з іншими предметами у сумці чи кишені. Особливо аксесуар слід використовувати при контакті з водою (на пляжі, басейні) і в подорожах.

Як підібрати чохол на айфон?

Підібрати чохол на iPhone можна за власними перевагами, вибравши колір і форму, що найбільш сподобався. Підібрати чохол на iPhone можна також за метою використання, визначивши собі найважливіші критерії. Для найвищого рівня захисту рекомендується вибрати протиударний аксесуар, для кращого зчеплення – силіконову модель, а для додаткового зберігання карток та грошей – чохол-книжку. За потребою бездротової зарядки можна вибрати чохол-акумулятор із MagSafe.

Оригінальні аксесуари Apple мають високу якість, проте хороші "безбрендові" чохли на Айфон не поступаються фірмовим моделям у міцності та дизайні. Якісні репліки чохлів не дряпають Айфон та самостійно не знімаються зі смартфона.

Який чохол найкраще захищає айфон?

Найкраще Айфон захищають протиударні чохли, виготовлені з термостійкого пластику або полікарбонату. Незважаючи на щільність і ширину, протиударний чохол не нагріває Айфон. Силіконові або шкіряні моделі також забезпечують захист від подряпин та невеликих ушкоджень під час ударів. Користувачі можуть вибрати чохол на iPhone, який закриває камеру, щоб заощадити на поклейці додаткового скла на об'єктив.

Як захистити iPhone без чохла?

Захистити iPhone без чохла можна за допомогою плівки гідрогелів, яка приклеюється до корпусу. Плівка має самовідновлення, тому невеликі порізи та подряпини можуть з часом затиратися. Щоб захистити екран та об'єктив камери, рекомендується клеїти захисну плівку або скло.

При повній відмові аксесуарів слід дбайливо ставитися до смартфону. Насамперед, необхідно обмежити контакт iPhone з гострими предметами та запобігати можливим ударам.

Скільки коштують чохли на айфон?

Вартість оригінальних чохлів на Айфон може змінюватись від 800 до 3500 грн, залежно від типу аксесуара. Однак можна придбати репліку чохла, який підійде на Айфон будь-якої моделі. Інтернет-магазин ВЧохлі пропонує купити чохол на Айфонпід будь-який бюджет, вибравши колір, що сподобався, або нанесення індивідуального принта. Неоригінальний аксесуар може коштувати від 130 до 600 грн, проте не поступатись якістю моделям від виробника.

 

27.08.2024