Які телефони Xiaomi підтримують бездротову зарядку і як її вибрати?

Бездротова зарядка телефону Xiaomi дозволяє заряджати смартфон без шнура та адаптера живлення. Перед покупкою зарядного пристрою переконайтеся, що мобільний телефон підтримує бездротовий стандарт. Нижче розповімо, як вибрати та користуватися бездротовою зарядкою на телефон Xiaomi.

Чи для всіх телефонів Xiaomi підійде бездротова зарядка?

Магнітна бездротова зарядка на телефон Xiaomi підходить тільки для тих смартфонів, які підтримують технології Qi, PMA та інші. Усередині гаджета, сумісного з бездротовою зарядкою, розташована індукційна котушка, яку не видно під корпусом.

Які телефони Xiaomi підтримують бездротову зарядку?

Щорічно кількість телефонів Xiaomi з бездротовою зарядкою збільшується, оскільки технологія набирає популярності. Моделі телефонів Xiaomi, що підтримують бездротову зарядку:

  • Mi Mix 2S;
  • Mi Mix 3;
  • Mi 9/Mi 9 Pro 5G;
  • Mi 10/Mi 10 Pro/Mi 10 Ultra/Mi 10S;
  • Mi 11/Mi 11 Pro/Mi 11 Ultra;
  • MIX 4;
  • 12 /12 Pro/12S/12S Pro/12S Ultra;
  • 13/13 Pro;
  • K60/K60 Pro;
  • 14/14 Pro/14 Ultra.

Перш ніж купити бездротову зарядку на телефон Xiaomi, необхідно переконатись, що смартфон підтримує стандарт Qi. Також у гаджети можна вбудувати функцію бездротової зарядки за допомогою спеціальних адаптерів.

Які телефони Xiaomi не підтримують бездротову зарядку?

Не всі смартфони бренду підтримують бездротову технологію. Моделями телефонів Xiaomi, які не підтримують бездротову зарядку, є смартфони лінійки Redmi, випущені до 2022 року.

Від чого залежить можливість бездротової зарядки телефону Xiaomi?

Бездротова зарядка на телефон Xiaomi працює за наявності індукційної котушки в корпусі смартфона. Мобільний телефон має підтримувати технологію бездротової зарядки Qi. Також коректна робота бездротової зарядки залежить від потужності. Показник потужності пристрою має перевищувати потужність смартфона.

Як дізнатися, чи є бездротова зарядка на телефоні Xiaomi?

Щоб дізнатися, чи підтримує телефон Xiaomi бездротову зарядку, необхідно вивчити характеристики смартфона. Гаджет підтримує її, якщо в параметрах вказані літери Qi або галочка в графі «бездротова зарядка». Характеристики можна подивитися в інструкції або на сайті виробника.

Які бувають оригінальні бездротові зарядки на Xiaomi?

Оригінальні моделі бездротової зарядки мають різні дизайни та потужність, залежно від вимог користувача. Види оригінальної бездротової зарядки на телефон Xiaomi:

  • горизонтальна зарядка Xiaomi Mi Wireless Charger;
  • вертикальний пристрій Xiaomi Vertical Wireless Charger Stand;
  • автомобільна зарядка Xiaomi Mi Qi Car Wireless Charger.

Також пропонується оригінальна зарядка-нічник Xiaomi Yeelight Wireless Charging Night Light. Користувач може вибрати зарядний пристрій потужністю 20,30 та навіть 50 Вт.

Чи можна заряджати телефон Xiaomi неоригінальною бездротовою зарядкою?

Хороші аналоги бездротової зарядки Xiaomi дозволяють заповнити заряд смартфона до 100% без шкоди для акумулятора. Види неоригінальних зарядок:

Представлені бренди надають гарантію якості на зарядний пристрій. В інтернет-магазині ВЧохлі можна купити девайс необхідної потужності, дизайну та розміру.

Як вибрати бездротову зарядку на телефон Xiaomi?

Щоб вибрати бездротову зарядку на телефоні Xiaomi, необхідно враховувати зовнішній вигляд і технічні характеристики пристрою. Критерії для вибору бездротової зарядки на телефон Xiaomi:

  • потужність. Показник має бути вищим за потужність смартфона. Наприклад, для мобільного пристрою на 7,5 Вт слід обирати зарядку не менше 10 Вт потужності. Що більша потужність, то швидше заповнюється заряд і більше гаджетів можна зарядити;
  • дизайн. Дизайни бездротової зарядки на телефон Xiaomi бувають горизонтальними, вертикальними. Також пропонуються великі док-станції на кілька гаджетів, павербанки й мобільні зарядки;
  • стандарти. Найчастіше на телефоні Xiaomi встановлено класичний стандарт бездротової зарядки Qi. Також у мобільному пристрої може бути передбачений стандарт PMA;
  • роз'єми. Бездротова зарядка на телефон Xiaomi працює від мережі, тому в ній розташовані роз'єми для підключення. Бездротова зарядка на телефон Xiaomi Type-C підключається до електромережі або комп'ютера. Також пропонується стандартна бездротова зарядка на телефон Xiaomi USB;
  • матеріал покриття. Головною умовою для бездротової зарядки є антиковзка поверхня, яка забезпечить надійне зчеплення зі смартфоном.

Розмір бездротової зарядки на телефон Xiaomi вказує на можливість заряджання кількох гаджетів, а також наявність активної системи охолодження в корпусі. Варто зазначити, що бездротова зарядка на телефон Xiaomi MagSafe не підходить, оскільки стандарт магнітної зарядки підтримують лише моделі iPhone.

Дизайн бездротової зарядки впливає не тільки на зовнішній вигляд пристрою. Від форм-фактора залежить зручність використання та можливість встановлення в автомобіль, меблі.

Дизайни бездротової зарядки

Дизайн

Опис

Горизонтальні бездротові зарядки на телефон Xiaomi

Зовні нагадують шайбу, поверх якої кладеться смартфон. У корпус вбудовано один роз'єм, через який пристрій живиться від мережі. Зарядка має компактний розмір, проте горизонтальне положення телефону ускладнює його використання під час заповнення заряду.

Вертикальні бездротові зарядки на телефон Xiaomi

Вертикальний пристрій виконаний у формі підставки для телефону. Конструкція може бути круглою, прямокутною, цільнолітою або складною. Смартфонои можна зручно користуватися під час зарядки.

Бездротова зарядка на телефон Xiaomi в машину

Бездротові зарядки на телефон Xiaomi в машину об'єднують функції зарядного пристрою і тримача. Девайс дає змогу заповнювати заряд смартфона під час використання навігатора або GPS, а також розмовляти на гучному зв'язку, не відволікаючись від дороги.

Бездротові зарядки док-станції на телефон Xiaomi

Док-станції дають змогу заряджати кілька гаджетів одночасно, наприклад, смартфон, розумний годинник і навушники. Стаціонарні моделі можна використовувати як органайзер, проте вони мають габаритні розміри та підходять для застосування вдома або в офісі.

Бездротові зарядки-павербанки на телефон Xiaomi

Зовнішній акумулятор з бездротовою зарядкою Xiaomi дає змогу заряджати смартфон у дорозі. Повербанк з бездротовою зарядкою на телефон Xiaomi має компактний розмір і потужність, розраховану на кілька циклів заряду.

Користувачі можуть вибрати вбудовану бездротову зарядку на телефон Xiaomi, яка встановлюється, наприклад, у столешню. Додатково можна купити чохол, сумісний з бездротовою зарядкою Xiaomi.

Бездротова зарядка на телефон Xiaomi має бути не менше 10 Ватт. Потужність бездротової зарядки на телефон Xiaomi:

Найпотужнішою моделлю є бездротова зарядка на телефон Xiaomi 50w. Що більше потужності має пристрій, то швидше він може зарядити смартфон.

Як заряджати телефон Xiaomi бездротовою зарядкою?

Щоб зарядити телефон Xiaomi бездротовою зарядкою, достатньо встановити смартфон на зарядний пристрій. Для підключення не потрібні кабелі та адаптери живлення. Додатково док-станції можуть оснащуватися підсвічуванням для зручного використання в нічний час.

Активація бездротової зарядки в налаштуваннях телефону Xiaomi

Активувати бездротову зарядку на Xiaomi не потрібно. Завдяки вбудованій котушці у корпусі смартфона заряд розпочнеться автоматично. Виробник не пропонує спеціальних програм для бездротової зарядки на телефон Xiaomi.

Як під'єднати телефон Xiaomi до бездротової зарядки?

Для початку необхідно увімкнути бездротову зарядку на Xiaomi, під'єднавши пристрій до мережі живлення. Потім покладіть телефон на поверхню пристрою на відстань 4 мм. 

Як довго заряджати телефон Xiaomi бездротовою зарядкою?

Бездротова зарядка заряджає телефон Xiaomi протягом чотирьох-п'яти годин. Через вбудований органічник потужності в телефоні навіть з пристроєм на 50 Вт заряджання може відбуватися не так швидко. Для того, щоб зарядити смартфон за годину-півтори, рекомендується вибрати бездротову зарядку на телефон Xiaomi fast charge. При цьому необхідно, щоб мобільний гаджет підтримував функцію швидкого заряджання.

Як відключити телефон Xiaomi від бездротової зарядки?

Щоб відключити телефон Xiaomi від зарядки, достатньо зняти його з поверхні пристрою. Потім необхідно відключити саму зарядку від мережі живлення.

Як правильно заряджати телефон Xiaomi бездротовою зарядкою?

Перед початком зарядки необхідно ознайомитися з інструкцією до пристрою. Етапи правильної зарядки телефону Xiaomi бездротовою зарядкою:

  1. Встановіть зарядний пристрій на рівній поверхні або іншому місці, зазначеному в інструкції.
  2. Покладіть мобільний телефон на зарядку екраном догори. Розмістіть смартфон строго по центру.
  3. Зарядка активується автоматично.

Для запуску циклу зарядки не потрібно вводити додаткові налаштування. Встановлювати смартфон на зарядку можна з чохлом, який не перешкоджає бездротовому з'єднанню.

У яких випадках бездротова зарядка може нашкодити батареї телефону Xiaomi?

Не рекомендується одночасно заряджати телефон Xiaomi бездротовою та дротовою зарядкою, оскільки це може призвести до пошкодження акумулятора. При нагріванні акумулятора в смартфоні спрацьовує функція охолодження. В інших випадках бездротова зарядка не шкодить мобільному телефону.

Чи можна залишати телефон Xiaomi на бездротовій зарядці на ніч?

Залишати телефон Xiaomi на бездротовій зарядці можна на ніч, оскільки пристрій автоматично зупиняє заряд при досягненні 100%. При повторній розрядці акумулятора бездротовий девайс відновить цикл.

Що краще для телефону Xiaomi - бездротова зарядка чи звичайна?

Бездротова зарядка на телефон Ziaomi краща за звичайну через відсутність необхідності використовувати кабель і адаптер живлення. Бездротова зарядка на телефон Xiaomi може стати в пригоді в дорозі, коли поруч немає шнура, а також під час використання навігатора в машині.

Швидка бездротова зарядка на телефон Xiaomi дає змогу зарядити смартфон за одну годину. Також пристрій може автоматично зупинити заряд при досягненні 100%. Додатково пропонуються моделі зі світильником для зручного використання в нічний час.

 

12.09.2024