Айфон 16 Про Макс: що відомо про нову Прошку і її характеристики?

Айфон 16 Про Макс - новинка Apple, представлена у вересні 2024 року. Модель Айфон 16 Про Макс буде відрізнятися від 15 Про Макс візуальними та технічними параметрами, наприклад штучним інтелектом, збільшеним розміром екрану, телеоб'єктивом. Очікується, що продаж нового iPhone в Україні розпочнеться наприкінці вересня. Нижче детально розглянемо основні функції та характеристики смартфона.

Коли Айфон 16 Про Макс вийде у продаж в Україні?

У США новий Айфон 16 Про Макса випустять 20 вересня. Цього дня українці зможуть зробити лише попереднє замовлення на смартфон. Дата виходу Айфону 16 Про Макса в Україні заплановано приблизно на 27 вересня, за словами великих рітейлерів.

iPhone 16 Pro Max - що відомо зараз?

Презентація iPhone 16 Pro Max відбулася 9 вересня. Як стало відомо, iPhone 16 Pro Max буде працювати на новому чіпі А18 і, що зробить його на 40% швидше за свого попередника. Новий iPhone 16 Pro Max вийде у чотирьох кольорах (Black Titanium, Natural Titanium, White Titanium, Desert Titanium) та отримає збільшений дисплей.

Також про Айфон 16 Про Макс відомо, що він отримав яскравіший OLED-екран і роздільну здатність камери 4K 120 fps, головна особливість - функції штучного інтелекту Apple Intelligence. За багатьма пунктами Айфон 16 Про Макс зійшовся з концептом, представленим раніше.

У модельний ряд смартфона входить базова модифікація, Plus, Pro та Pro Max. Лінійка не передбачає таких модифікацій, як iPhone 16 Pro Max Mini та iPhone 16 Pro Max Ultra.

Як виглядатиме Айфон 16 Про Макс?

Загальна концепція дизайну Айфон 16 Макс практично не змінилася. Зовні модель Айфон 16 Про Макс виглядатиме схожим на попередні моделі, проте отримає скляні панелі спереду та ззаду, а також тонку титанову рамку. У порівнянні з моделями iPhone 16 та iPhone 16 Plus, у смартфоні залишилася квадратна рамка камери, як у iPhone 15 Pro Max.

 Як виглядає модель Айфон 16
Керуючі елементи (кнопки гучності, динаміки, порт USB-C) залишилися на тих же місцях. Додатково на правій стороні корпусу з'явилася клавіша Camera Control для керування камерою, яка дозволяє запустити камеру, зробити фото чи активувати режим зйомки. У моделі Pro Max вона ємна та підтримує жести.Кнопка керування камерою Camera Control у iPhone 16 pro max

Які кольори будуть у Айфона 16 Про Макс?

Новий Айфон 16 Про Макс доступний у чотирьох кольорах, один з яких – Desert Titanium – раніше не був представлений у модельному ряді. Айфон 16 Про Макс:

  • Black Titanium;
  • Natural Titanium;
  • White Titanium;
  • Desert Titanium.

Для моделі Айфона 16 Про Макс доступні лише ці чотири кольори. Інші лінійки (iPhone 16 та iPhone 16 Plus) мають кольори Black, White, Pink, Teal, Ultramarine. Однак для моделі Про Макс доступні різноманітні чохли, які прикрасять смартфон і зроблять його унікальним на ваш смак. В інтернет-магазині ВЧехлі можна скористатися конструктором чохлів, щоб створити індивідуальний аксесуар.

 Актуальні кольори 16 Про Макс Айфона

Які чохли будуть доступні для iPhone 16 Pro Max?

Захисні чохли на Айфон 16 Про Макс від виробника доступні з різних матеріалів. Apple представляє кейси з покриттям SoftTouch (покриттям із захисними властивостями), моделі з твердого пластику, а також полікарбонатні та силіконові чохли. Оригінальні кейси доступні у прозорих, однотонних та градієнтних варіантах. Всі моделі підтримують зарядку MagSafe для бездротової зарядки iPhone.

В інтернет-магазині ВЧехлі також доступні унікальні чохли з різними дизайнами та формами, які не поступаються якістю фірмовим моделям. У нашому асортименті представлені протиударні аксесуари, чохли з блискітками, зі стразами, із захистом для задньої панелі та камери та багато інших. А щоб чохол повністю відповідав вашим вимогам, ви можете скористатися опцією кастомних чохлів із власним принтом.

Які характеристики Айфона 16 Про Макс?

Візуально Айфон 16 Про Макс, як показали на презентації, суттєво не змінився. Однак параметри смартфона отримали багато оновлень. Характеристики Айфона 16 Макс:

  • OLED-дисплей 6.9" (2868×1320);
  • чіпсет А18;
  • частота оновлення до 120 Гц;
  • максимальна яскравість 2000 нит;
  • потрійна камера (48 МП+12 МП+48 МП);
  • пам'ять від 256 ГБ до 1 ТБ;
  • відеозйомка 4К (120 кадрів/сек);
  • операционная система iOS 18.

Модель Айфона має чотири мікрофони для запису просторового аудіо. Смартфон підтримує Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, NFC, навігаційні системи та супутниковий зв'язок Emergency SOS.

Камера та об'єктив iPhone 16 Pro Max

Новий Айфон 16 оновив набір камер. Основна камера має роздільну здатність 48 мегапікселів та технологію Sensor-Shift OIS, яка стабілізує процес зйомки, визначаючи рух смартфона. Надкутна камера отримала збільшену роздільну здатність до 48 мегапікселів.

Телефото доступне в роздільній здатності 12 мегапікселів з оптичним наближенням х5. Це означає, що об'єктив здатний фокусуватися на віддалених предметах, зокрема завдяки зуму.

 
Камера Айфона 16 Про Макс

Серед оновлень камери в новій моделі варто відзначити відеозйомку з роздільною здатністю 4К зі швидкістю 120 кадрів/с (Cinematic Video Capture). Також камера отримала покращене використання колірних пресетів (Photographic Style) та можливість обробляти матеріали у режимі реального часу. Фронтальна камера не отримала істотних змін, залишивши роздільну здатність 12 мегапікселів. Розташування об'єктивів iPhone 16 Pro Max залишилося в квадратній рамці, в порівнянні з дизайном камери в овальній формі в базових моделях (iPhone 16 і iPhone 16 Plus).

Екран та дисплей iPhone 16 Pro Max

Новий iPhone 16 Pro Max тепер має найбільший екран за всю історію смартфонів Apple. Діагональ екрану досягає 6,9″, а роздільна здатність – 2868×1320 пікселів. Також виробником заявлено низьку яскравість 1 нит, яка спростить використання смартфона у повній темряві. Характеристики дисплея iPhone 16 Pro Max:

  • матриця Super Retina XDR OLED;
  • підтримка технології ProMotion із частотою оновлення до 12 Гц;
  • звичайний овальний виріз Dynamic Island, що поєднує фронтальну камеру та сенсори Face ID;
  • підтримка функції Always-On, яка відображає обмежену інформацію, поки смартфон перебуває в режимі сну;
  • максимальна яскравість до 2000 нит.

Матриця смартфона захищена склом Ceramic Shield. Однак для максимальної безпеки рекомендується придбати захисне скло для 16 Айфон Про Макс, який захищає телефон при падінні, а також від механічних пошкоджень при використанні.

Акумулятор Айфон 16 Про Макс

Як заявив у Apple, акумулятор iPhone 16 Pro Max став більшим і потужнішим, ніж у попередника. У поєднанні з процесором А18 батарея демонструє підвищену ефективність та тривалий термін служби загалом. Точна ємність акумулятора поки невідома, проте виробник представив орієнтований час роботи смартфона.

Виробник наголошує на тому, що модель смартфона може показувати відео до 33 годин (на чотири години більше, ніж у iPhone 15 Pro Max). Також відомо, що програвати аудіо Айфон зможе до 105 годин (на 10:00 більше, ніж iPhone 15 Pro Max).

Місткість акумулятора збільшена завдяки багатошаровості матеріалу, що збільшує час зберігання заряду. Шари зберігають енергію, стабілізують роботу при інтенсивному використанні та забезпечують безпеку. Акумулятор має покращену теплопровідність.

Оперативна пам'ять iPhone 16 Pro Max

При анонсуванні Айфона 16 Про Макс виробник не акцентував увагу на оперативній пам'яті. Об'єм пам'яті нового флагмана залишився на рівні попередника - 8 ГБ. Накопичувачі пам'яті пропонують від 256 ГБ до 1 ТБ.

Інтеграція штучного інтелекту в iPhone 16 Pro Max

Основне оновлення нового iPhone 16 Про Макс - використання функцій штучного інтелекту Apple Intelligence. Фірмовий інтелект в Айфон 16 Про Макс зможе розшифрувати телефонні дзвінки і видалити об'єкти з фото, проте ці опції можна чекати з виходом iOS 18.1. Додатково ІІ може інтегрувати чат-бот OpenAI ChatGPT у Siri. Реліз буде представлено англійською мовою. Очікується, що 2025 року штучний інтелект буде доступний в інших мовних версіях.

Яка зарядка у iPhone 16 Про Макс?

Заряджання в Айфон 16 Про Макс можливе через порт USB-C, як і в моделі iPhone Pro Max 15. Новий смартфон підтримує провідну зарядку потужністю 40 Вт і бездротову зарядку MagSafe 20 Вт. Як зазначає виробник, 30 хвилин заряджання вистачить, щоб заповнити заряд на 85%. Для захисту корпусу рекомендується купити Magsafe чохол на 16 Про Макс Айфон із вбудованою магнітною системою. Технологія дозволяє кейсу надійно прикріплюватись до задньої панелі смартфона.

Чим відрізняється Айфон 16 Про Макс від простої 16 моделі?

Apple iPhone 16 Pro Max, в першу чергу, відрізняється від моделі iPhone 16 розташуванням камери. У класичній моделі два об'єктиви розташовані в овальній рамці, а Про Макс передбачено три об'єктиви, поміщених у квадратну рамку.

Відмінність

iPhone 16

iPhone 16 Pro Max

Діагональ екрану

6.1"

6.9"

Роздільна здатність дисплея

2556×1179

2868×1320

Частота оновлення

60 Гц

120 Гц

Камера

48 МП, 12 МП

48 МП, 48 МП, 12 МП

Накопичувач пам'яті

Від 128 до 512 ГБ

Від 256 ГБ до 1 ТБ

Зум

Цифровий

Оптичний, х5

Запис відео 4К

До 60 кадрів/с

До 120 кадрів/с

У порівнянні з iPhone 16, Про Макс отримав зовсім інші кольори корпусу. Традиційно моделі відрізняються вагою: iPhone 16 важить 170 г, а iPhone 16 Pro Max - 227 г.

Що нового буде у Айфон 16 Про Макс?

Айфон 16 Про Макс не дуже критично оновлено з погляду зовнішнього дизайну. Технічні характеристики смартфона відрізняються від параметрів попередника. Основні оновлення моделі Айфон 16 Про Макс:

  • збільшена діагональ екрану;
  • клавіша Camera Control;
  • процесор А18;
  • штучний інтелект Apple Intelligence;
  • збільшена роздільна здатність камери;
  • телеоб'єктив;
  • запис відео 4К при 120 кадрах/с.

Додатково смартфон отримав чотири мікрофони та потужніший акумулятор. Виробник також оптимізував охолодження процесів та додав міцне скло Ceramic Shield.

Скільки коштуватиме iPhone 16 Pro Max?

Айфон 16 Про Макс на 256 ГБ буде коштувати 1199 $. Версія з максимальною пам'яттю до 1 ТБ коштуватиме 1599$. При цьому вартість моделі iPhone 16 Pro варіюється від 999 $ до 1499 $.

20.09.2024